Využite cenovo atraktívne sady prístrojov a inovatívnych produktov.

Norman W. Walker

Viete kto to bol?

29. 10. 2014 Stravovanie Ovocie Zelenina Odšťavovanie  martina strihová
Norman W. Walker

„Môžem popravde povedať, nie som si nikdy vedomý svojho veku. Odkedy som dosiahol dospelosť, nikdy som si nebol vedomý toho, že by som starol a môžem povedať, s určitosťou a bez  pochybností, že sa cítim živší, pozornejší a plnší nadšenia, ako keď som mal 30 rokov. Stále sa cítim, akoby boli moje najlepšie roky ešte predo mnou. Nikdy nemyslím na narodeniny, ani ich neoslavujem. Dnes môžem pravdivo povedať, že si užívam žiarivé zdravie, nevadí mi povedať ľuďom, koľko mám rokov: JA NESTARNEM!“

Norman Walker sa dožil vysokého veku, niektoré zdroje uvádzajú, že žil až 109, 113, 116, 118 alebo dokonca 119 rokov, ale oficiálne zdroje a dátum na hrobe ukazujú, že v skutočnosti žil  99 rokov.

Norman W. Walker bol dôležitou osobnosťou

Walker bol úplným priekopníkom v odšťavovaní a surovej strave, a začal hlásať informácie o pití čerstvých, surových, zeleninových a ovocných štiav na získanie a udržanie zdravia.

Ako sa k tomu dostal? Priviedol ho k tomu aj jeho zlý zdravotný stav. Prvú skúsenosť s odšťavovaním opisoval vo svojej knihe takto: „Oškrabal jsem si tedy asi půl tuctu velkých karotek, a když jsem získanou kaši protlačil přes jednu z jejich utěrek, seznámil jsem se poprvé se šálkem bezvadné karotkové šťávy! Každý den jsem si potom připravoval tolik šťávy, kolik jsem stačil vypít. I těm starým lidem chutnala. Můj anglický lékař mi říkal, že to bude trvat dlouho, než se uzdravím - snad 9 měsíců nebo rok. Já jsem byl však asi za 8 týdnů v Anglii zpět a nechal jsem se od svého překvapeného lékaře, plného obdivu, vyšetřit“.

Walker to jednoznačne nemal s odšťavovaním také jednoduché ako my v súčasnosti.

Podľa jeho návrhu bol vyvinutý aj odšťavovač Norwalk Hydraulic Press Juicer, ktorý sa vyrába a predáva dodnes.

Walker napísal 8 kníh o zdravej výžive, napríklad: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy, Uzdravte sa a omladnite, Žiariace zdravie, Zdravie a šaláty, Prevence rakoviny střeva.

Walkerov pohľad na výživu

Walker hlásal stravu založenú na surových a čerstvých potravinách ako zelenina, ovocie, orechy a semiačka. Varené a pečené jedlo považoval za mŕtve, a preto nezdravé. Také jedlo udržiava život v ľudskom tele len na úkor postupnej degenerácie zdravia, energie a vitality. K mrazeniu bol tolerantný, pretože sa zdá, že nízke teploty neničia enzýmy. Walker neodporúčal jedenie mäsa, mliečnych výrobkov (okrem surového kozieho mlieka), rýb a vajec, aj keď do niektorých receptov zahrnul žĺtky, tvaroh, švajčiarsky syr a surovú smotanu. Jeho strava neobsahovala základné potraviny ako chlieb, cestoviny, ryžu a cukor.

V knihách dôkladne opisoval činnosť orgánov v ľudskom tele a trávenie. Zdravé hrubé črevo považoval za základ zdravia a tvrdil, že 80 % chorôb sa začína tam. Podľa Walkera totiž takmer každé ochorenie sprevádza zápcha, „je hlavnou príčinou skoro každej poruchy v ľudskom systéme“. Jeho názor vychádzal z toho, že cievy obklopujúce hrubé črevo zbierajú živiny, ktoré nestihlo vstrebať tenké črevo. V knihe Pure and Simple Natural Weight Control, Walker tvrdil: „Ak v hrubom čreve hnijú a fermentujú výkaly, akékoľvek výživné látky nachádzajúce sa v čreve sa dostanú do obehové systému znečistené. To, čo by inak bolo výživné teraz spôsobuje otravu krvi – stav, pri ktorom krv obsahuje jedovaté látky tvorené množiacimi sa patogénnymi alebo choroboplodnými  baktériami. Vyrážky a pupáky môžu poukazovať na stav toxémie.

Walker veril, že špeciálne mliečnevýrobky majú škodlivý vplyv na ľudské zdravie. Dosvedčil veľa prípadov vyliečenia vďaka vylúčeniu mliečnych výrobkov zo stravy. Vysvetlil, že hlien, ktorý sa v tele tvorí z mliečnych výrobkov, je ideálnym prostredím pre patogénne organizmy. Zahlienenie z mliečnych výrobkov podľa Walkera spôsobuje hlavne: horúčku, prechladnutie, chrípku, problémy s prieduškami, zápal pľúc, tuberkulózu, astmu, sennú nádchu a niektoré druhy artritídy.

Jeho knihy ponúkajú široký záber z oblasti zdravia a výživy, a ovplyvnil neskorších zástancov odšťavovania.

Súvisiace články

Vesmír a Právo

Vesmír a Právo

Smoothiada

Smoothiada

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency