Parazity - každý ich má

Účinná očista od parazitov

06. 05. 2016 Ochorenia Trávenie Problémy Nervy Detox  Martina Strihová
Parazity - každý ich má

Každý by mal raz alebo dvakrát do roka absolvovať očistu od parazitov. Sú totiž všade: na kľučkách, klávesnici, toaletách, na nákupných košíkoch, na rukách ľudí, vo vode, vzduchu, jedle, na domácich zvieratách, atď.

Parazity sa množia rýchlo. Škrkavky (hlísty) môžu naklásť 300 000 vajíčok denne! Pásomnice sa dorastajú dĺžky 9 metrov. Jednobunkové améby sa dostávajú do mozgu a orgánov. Nikto nie je úplne imúnny. Otázkou je, či sú spokojné u vás alebo sa radšej presunú niekam inam.

Parazity zjedia niekedy viac jedla, než my sami. Môžu byť príčinou záhadných chorôb: bývate veľmi unavení? Necítite sa úplne dobre? Mávate chuť na jedlá, o ktorých viete, že vám škodia? Podráždení? Kŕče? Nafukovanie? Stále máte hlad? Stuhnuté kĺby? Problémy s dýchaním? Svrbenie? Zlá pamäť? Parazity môžu mať na svedomí takmer každý známy zdravotný problém. Naše telá sú naozaj živnou pôdou pre baktérie, kvasinky, plesne, vírusy a parazity. Môžete si myslieť, že ste zvonku čistý. Ale počkajte kým uvidíte, čo je vo vnútri. Videli ste už tie nechutné obrázky, kde z brucha ľudí ťahajú červy ako špagety?

Varenie síce parazity zabíja, problém je v tom, že varené jedlo parazity živí. Parazity pomaly odjedajú z našich orgánov a jedovatý odpad vylučujú do nášho tela.

Jete sushi? Potom máte parazity. 2,5 cm2 surového mäsa ako sushi môže obsahovať až 10 000 vajíčok a lariev parazitov! Nie všetky parazity sú veľké červy, mnohé sú tak nepatrné, že ich ani nepostrehnete. Tieto tvory sú v našej krvi, pod kožou, v orgánoch, často úplne upchávajú náš tráviaci systém, že je veľmi ťažké, aby jedlo a výkaly vôbec prešli črevami.

Vedeli ste dokonca, že tretina vašich výkalov nie je vaša? Je to tak, ide o výkaly červov! Tieto toxíny majú negatívny vplyv na centrálnu nervovú sústavu.

Radi sa hráte alebo spávate so svojimi domácimi miláčikmi? Svrbieva vás zadok? Milujete pečivo, sladké a sacharidy? Jete alebo ste niekedy jedli sushi? Máte ich!

Parazity veľa rokov nemusia prejavovať žiadne symptómy, až do jedného dňa...

Jete alebo ste niekedy jedli sushi? Potom máte parazity.

Infekcia červami môže spôsobiť fyzické traumy pretrhnutím či narušením čreva, obehového systému, pľúc, pečene, či celého tela. Parazity nás okrádajú o životne dôležité vitamíny, minerály a aminokyseliny, ktoré potrebujeme na trávenie.

Parazity milujú čokoládu, agávový sirup, ovocie, sacharidy a ostatné sladkosti rovnako ako vy. Čokoľvek vám chutí, chutí aj im. Čokoľvek vám nechutí, nemajú radi ani oni. Takto oni prežívajú.

Zbavte sa aj stresu a ľudských parazitov vo vašom živote, pracujte na vzťahoch. Vonkajšie parazity priťahujú tie vnútorné.

Ako sa ich zbaviť?

Snažiť sa ich jednoducho zabiť nie je platné, pretože parazity majú niekoľko štádií – môže sa vám podariť vyhubiť dospelých jedincov, ale už nie ½ milióna vajíčok uložených po celom tele. Po druhé, ich úlohou je požierať váš odpad. Ak ich zabijete, odpad sa vo vašom tele bude ďalej zhromažďovať, pokiaľ nezomriete na predávkovanie sa toxínmi.

Bod 1: očista tela

Očista tela zbaví parazitov zdroja potravy. Treba vylúčiť všetky spracované potraviny. V podstate je najlepšie úplne prestať jesť a mesiac piť iba šťavy spolu s mnohými výplachmi čriev. Akonáhle to urobíte, parazity začnú panikáriť a donútia vás, aby ste mali veľké chute na zlé jedlá. Ale nedávajte im ich! Nechajte tie potvory vyhladovať!

Buď vy alebo oni. Keď budete očistení a oni zoslabnutí, je čas uderiť všetkými zbraňami, ktoré máte: silné bylinky, ktoré ich odrovnajú a prinútia ich opustiť vaše telo. Svoje telo musíte úplne vyčistiť, až nebudú mať vôbec nič na jedenie. Potom telo zaplavíte protiparazitálnymi bylinami, ktoré ich vyplavia von. Možno z vás vyjde niečo, čo vyzerá ako špagety. Potom musíte zaútočiť aj na larvy a vajíčka v druhej fáze. Nejedná sa o jednoduchú záležitosť, trvá to mesiace – mali by ste si z toho urobiť životný štýl.

Neexistuje jedna jediná vec, ktorá by zlikvidovala všetky parazity. Najlepšie je začať s hladovkou, vyhladovať ich a udrieť s kombináciou prírodných protiparazitných bylín.

Proti parazitov je účinná očista tela: najmä zeleninovými šťavami s listovou zeleninou, zázvorom a cesnakom.

Pokiaľ nemôžete držať hladovku, berte aspoň byliny proti parazitom a prestaňte jesť to, čo majú parazity radi. Robievajte si klystíry (očistu čriev), aby ste ich dostali von. Veľa odšťavujte, proti parazitom je výborná napríklad uhorka, pretože obsahuje enzým erepsín, ktorý vstrebáva proteíny, ktoré požierajú pásomnice. A pite veľa čistej vody.  

Jedinou obranou proti parazitom je mať čisté telo, ktoré je dobre okysličené so silným imunitným systémom a čistým tráviacim traktom. Ak je vaša krv kyslá, množia sa. Aj hlien je skvelým prostriedkom pre množenie baktérií a parazitov. Takže buďme čistí!

Vyhnite sa mäsu, mliečnym výrobkom, sladkostiam a nekvalitným potravinám.

Pomôcť od parazitov vám môžu jednoduché veci, ktoré máte doma. Najlepším spôsobom je spraviť si tekutý pôst (veľa zeleninových štiav z listovej zeleniny, mrkvy, zeleru, uhorky, zázvoru, cesnaku) alebo ak chcete, môžete sa pustiť aj do 8-denného pôstu len na vode s citrónom.

Nikdy sa nezbavíme všetkých a mnohé parazity sú aj užitočné. Problém nastáva, ak máme odpadu príliš veľa a oni sa množia ako diví. Ale ak nebudú mať čo jesť, budú buď spať alebo opustia telo. Parazity nemajú radi čisté prostredie, ale hlien a nekvalitné jedlo. Nejedzte to, čo parazity kŕmi: nezdravé sladké jedlá, pečivo, mliečne výrobky, mäso, podľa Markusa Rothkranza ani ryžu, cestoviny, cereálie, nič zo pšenice či múky, jedzte hlavne (len) surovú stravu.

Robte si klystíry alebo výplachy – ako slabnú, treba ich vypláchnuť von. Proti parazitom jedzte veľa čerstvého cesnaku – ten je schopný spomaliť a zabiť vyše 60 druhov plesní a 20 druhov baktérií ako aj silné vírusy a zatiaľ stimuluje vylučovanie a má antioxidačné schopnosti. Zložky cesnaku, ktoré zabíjajú parazitov, sú alicín a ajoén. Tie môžu zabiť améby vrátane jednobunkových druhov, ako aj mrle a machovce. Alicín sa v cesnaku nenachádza v prírodnej podobe, ale ak sa cesnak nakrája alebo rozdrví. Pre skutočnú silu použite rozmačkaný alebo odšťavený cesnak.

Na zbavenie sa parazitov vám pomôže očista hrubého čreva: klystír alebo odborný výplach čriev.

Veľa uhoriek

Obsahujú enzýmy, ktoré ničia pásomnice.

Zelená papája

Je plná enzýmov, ktoré rozpúšťajú proteíny (parazity sú proteíny) a hlavne semienka papáje sú veľmi silné (čierne guľôčky).

Melón

So semienkami – semienka obsahujú účinné látky.

Klinček (korenie)

Obsahuje najúčinnejší dezinfekčný prostriedok v ríši bylín známy ako eugenol. Obsahuje aj karyofylén, antimikrobiálne činidlo. Tieto zložky cestujú krvným riečiskom a zabíjajú mikroskopické parazity, ich larvy a vajíčka. Klinček je nesmierne účinný pri zabíjaní malárie, tuberkulózy, cholery, svrabu a iných parazitov, vírusov, baktérii a plesní, vrátane kandidy. Klinček ničí aj všetky druhy shigell, stafilokokov a streptokokov.

Surové tekvicové semienka

Majú schopnosť zabiť vajíčka, obsahujú prírodný tuk, ktorý je pre vajíčka parazitov toxický. Kukurbitín v tekvicových semienkach javí známky protiparazitnej aktivity, keďže má schopnosť paralyzovať červy. Tí sa potom pustia črevnej steny. Čínski vedci používali tekvicové semienka k liečbe akútnej schistosomózy a napadnutia pásomnicou.

Veľa protiparazitných receptúr obsahuje tekvicové semienka, ale len v niekoľkých kapsuliach, čo nemá veľký význam. Markus Rothkranz odporúča aspoň pol šálky trikrát denne, aby to naozaj fungovalo. Zomeľte si ich v mlynčeku na kávu a pridávajte do šalátov a smoothies.

Muškátový oriešok

tiež obsahuje eugenol, účinného zabijaka lariev a vajíčok parazitov.

Kurkuma

Je účinná proti rakovině, protizápalová, hojivá, vypudzuje červy a prečisťuje telo.

Kayenské korenie

Ničí plesne a parazity. Zvyšuje cirkuláciu a zdravie, zvyšuje účinnosť ďalších bylín.

Zázvor

Zvyšuje cirkuláciu a pomáhá pri všetkých tráviacich problémoch, je tiež dobrý na plynatosť a nevoľnosť spojenú s odumieraním parazitov.

Klinček je korenie, ktoré je proti parazitom veľmi účinné.

Ďalšie potraviny

Parazitov vám pomôže zbaviť sa aj štipľavá paprika, cibuľa, kyslé jablká (ale nie džús z obchodu), štipľavé zelené listy ako horčica, semienka fenyklu, oregánový olej, výťažok z listov olivovníka a zo semienok grepu, aloe vera, koloidné striebro, vilcacora, myrha, hladovka len na surovom ananáse pomôže zbaviť sa pásomníc, na konci dňa berte probiotiká, pretože byliny hubiace parazity môžu odrovnať aj dobré baktérie.

Užívajte aj veľa enzýmov, ktoré obsahujú veľa proteázy, (ktorá trávi bielkoviny a parazity sú bielkoviny). Neužívajte ich, ak máte vredy. Enzýmy by sa nemali užívať dlhodobo, inak si telo prestane vyrábať vlastné.

Umývajte si ruky, udržujte nechty čisté, umývajte všetky potraviny, noste prezuvky. 

Bod 2: Veľmi účinné antiparazitné byliny

Zelené šupky z čierneho orecha

Majú silný vplyv na vyhubenie mnohých druhov parazitov. Sušená a drvená šupka čierneho orecha obsahuje pannin – prírodný jód a juglandin. Čierny orech sa na vypudzovanie rôznych červov a parazitov, ktoré spôsobujú aj podráždenia kože a opary, používa už veľmi dlho. Okysličuje krv, čo tiež napomáha zabíjaniu parazitov. Čierny orech je veľmi účinný proti pásomniciam, mrliam, kvasinkovej infekcii (kandide albicans) a malárii. Je účinný aj pri znižovaní cukru v krvi a pomáha telu zbaviť sa toxínov.

Kôra gravioly

Graviola je veľmi účinná pri zabíjaní črevných parazitov, upokojuje nervy, znižuje, krvný tlak, atď. Niektorí ľudia vraj videli parazity v záchode už po jednom dni! Laboratórne testy od roku 1970 ukazujú, že gaviola dokáže účinne zamerať a zničiť malígne bunky 12-tich druhov rakoviny a je 10 000-krát silnejšia pri ničení rakovinových buniek v črevách ako adriamycín (chemoterapeutické lieky).

Palina

Je to horká bylina známa po celom svete svojou schopnosťou ničiť parazity. Je to jedna z najúčinnejších protiparazitných bylín. A je najúčinnejšia proti oblým červom, machovcom, tenkohlavcom a mrliam. Palina obsahuje silné chemikálie, thujon a isothujon, čo sú hlavné zložky, ktoré ničia parazity. Palina obsahuje aj santonín, účinný protiparazitný liek. Je to druhá najtrpkejšia bylina a bola preukázaná aj jej účinnosť proti malárií. Palina obsahuje aj seskviterpen laktóny, ktoré pracujú podobne ako peroxid tým, že oslabia membránu parazitov a tak ich zabijú. Palina tak pomáha produkovať žlč, čo prospieva pečeni a žlčníku.

Účinná je protiparazitná zmes SCRAM™ Antiparazit, ktorá z týchto účinných vecí obsahuje: stvol čierneho orecha, palinu, klinček, semená ostropestreca mariánskeho, výťažok z chanca piedry a enzýmy (amyláza, celuláza, lipáza, proteáza).

Palina je horká bylina, ktorá ničí parazity.

Čo ďalšie môžete robiť?

Môžete si vyrobiť vlastné kapsule s ricínovým olejom tak, že ho nalejete do prázdnych kapsúl alebo aj do slamky, a potom ho zmrazený nalámete na kapsle. Berte 3-6 kapsúl, v závislosti od vašej hmotnosti a zapite vodou. Zmrazenie pomáha kapsliam prejsť žalúdočnou kyselinou a uvoľniť sa až v črevách (kde je živná pôda pre parazity). Skúste pridať vysoké dávky výťažku z grepových jadierok, týmto doplnkom predávkovanie nehrozí. Každému druhu parazitov vadia iné veci, je teda dobré používať rôzne byliny a potraviny.

Tiež si môžete skúsiť vyrobiť vlastný výťažok z klinčeka (glycerín) alebo len klinček pomlieť v mlynčeku na kávu a pridávať do čajov, prípadne, ak vám to nebude chuťovo vadiť, do šalátov a smoothies.

Antiparazitná a protizápalová zeleninová šťava

Potrebujeme:
5 mrkiev
kus zeleru
1 citrón
kúsok čerstvého zázvoru (2 - 5 cm, podľa toho, akú štipľavú chuť znesiete)
1 strúčik cesnaku
trs čerstvej mäty
trochu čerstvého oregana a tymiánu

Postup:
Suroviny môžeme aj prestriedavať, prípadne v jednej šťave použiť len niektoré. Ako zeleninu proti parazitom môžeme cez leto používať uhorky.

Tip Vitariána

Proti parazitom teda zaberá očista, kedy nejete nič varené, žiadne mäso, mliečne výrobky, pečivo a sladké. Môžete vyskúšať pôst na šťavách s bylinami alebo zelenou listovou zeleninou. Potom treba oslabených parazitov vyhnať prírodnými prostriedkami ako klinčeky, palina a pod. Môžete si kúpiť hotový prípravok proti parazitom, ktorý obsahuje zmes rôznych bylín a enzýmov proti rôznym druhom parazitov. Parazity si najskôr pýtajú to, čo im prestanete dávať, ale práve tým, že im to nedáte, ich vyhladujete.

Súvisiace produkty

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency