Osobné skúsenosti so živou stravou

Životná zmena pána Jurdíka vďaka živej strave

18. 09. 2015 Stravovanie Liečba Lieky Životný štýl Vitariánstvo  Martina Strihová
Osobné skúsenosti so živou stravou
  • Pán Jurdík, ste veľmi vitálny človek, prezdradíte nám koľko máte rokov a ako si udržiavate svoju vitalitu?

Mám 62 rokov a je mi veľmi ľúto, že informácie, ktoré mám dnes, prichádzali dosť pomaly. Tak ako som pomaly a isto priberal na váhe až po 110 kg, pribúdali aj bolesti klbov, obmedzená pohyblivosť, zhoršovanie priestorovej orientácie, vysoký krvný tlak... v nádeji, že to všetko patrí k veku. Po niekoľkých vyšetreniach, kde som sa zaradil medzi pacientov vo veku 70 a vyššie a váhovo nad 130, som si uvedomil, že som v tejto kategorií dosť rýchlo. A keď mi známa lekárka oznámila, že niekoľko druhov tabletiek už mám na doživotie, pochopil som, že je tu čas na zmenu.

  • Čo Vás priviedlo práve k terajšiemu životnému štýlu? 

Po prečítaní niekoľkých kníh, začali zeleninové a ovocné šťavy, oddelená strava a podobne. Hľadal som, ale som nebol spokojný a výsledky sa dostavovali len pomaly. Výrazný zlom nastal až keď som videl na mojej mame, ako TAKZVANÁ medicína dokáže rýchlo zabiť človeka nezmyselnou chémiou a vymyšľaním nových chorôb pri každom vyšetrení. Pri užívaní 20-25 tabletiek každý deň sa stav výrazne zhoršoval a neurotizoval celú rodinu. Napriek nevôli otca som jedného dňa zrušil mame všetky tabletky naraz. Bez prísunu predpísaných medikamentov sa stav matky výrazne zlepšil a prežila s nami ešte niekoľko rokov pri dobrom vedomí a plnej samostatnosti. Tu som si začal uvedomovať, že musí existovať aj iný spôsob žitia. Potvrdilo mi to aj stretnutie s jedným tibetským lámom, ktorý skonštatoval svoju 3-dňovú prednášku viac menej vetou:

Zomierame všetci, závisí v akej kvalite si chceme život užívať a čo je pre nás príjemnejšie. 20 rokov o barlách a vozíčkoch alebo aktívny život do smrti.

Zmena životného štýlu priviedla pána Jurdíka k pravidelnej výrobe čerstvých smoothies na Vitamixe.

To boli hlavné dôvody hľadania zmeny. Ak chceš zmenu, musíš urobiť, čo si doposial nerobil. Začal som čítať rôzne knihy a postupne sa mi dostavali do rúk a podvedomia informácie, ktoré sa opakovali a vzájomne súviseli. Pre mňa vyvrcholením boli autori a ich knihy - Michal Tombak s dielom "Je možné žiť 150 rokov", kde je povedané, ako začať krok za krokom. Rodina Boutenkovcov so svojími dielami je vyvrcholením mojej pyramídy.

  • Ako vyzerá váš životný štýl dnes a ako na zmenu reaguje vaše okolie?

Známi mi sem tam pripomenú, že veľa čítam a hneď to na sebe skúšam, a že sa môže stať, že zomriem na tlačovú chybu. Našiel som si svoju cestu nestal som sa fanatikom žiadnej diéty ani smeru stravovania, doprajem si aj klobásu aj dobré koláče. Snažím sa a telo si starých jedov pýta stále menej. Našiel som v lúčnych divých a živých rastlinách silu, ktorá robí zázraky sama. A tak ma skoro každý deň trafí nejaka múdrosť starších a prírody. Tá posledná znie: to, po čom najviac šliapeme, s úctou vezmime a použime na svoje uzdravenie.

To, po čom najviac šliapeme, s úctou vezmime a použime na svoje uzdravenie.

Tip Vitariána

My vám podobne odporúčame našu literatúru o živej strave a to konkrétne knihy od Victorie Boutenko: 12 krokov k surovej strave a Zelená pre život, ako aj knižku plnú originálnych živých gurmánskych receptov Raw Kreácie.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency