Led masky

Strašidelné ale účinné

24. 10. 2016 Veda Relax Krása  Hana Moravčíková
Led masky

Ako to funguje

LED masky prenikli dokonca i za brány Holywoodu. Napríklad herečka Jessica Alba na sociálnej sieti publikovala fotky, na ktorých jej tvár prekrýva práve LED maska - strašidelná no neinvazívna, bezpečná a hlavne bez akýchkoľvek chemických prídavkov. Nastoľuje sa však otázka, či nie sú LED masky iba jedným z ďalších produktov, ktoré si užívajú krátke obdobie na výslní, no čoskoro skončia na kope elektronických odpadkov. Alebo sú naozaj kľúčom k zastaveniu času a k dlhej mladosti?

Kozmetička Kate Kerr si vyslúžila prezývku kozmetička budúcnosti, pretože LED masky vo svojom salóne úspešne využíva už od začiatku 21. storočia. Tvrdí, že LED svetlá stimulujú naše bunky a inicializujú niekoľko procesov, ktoré pomáhajú s omladzovaním pokožky:

„Prvá terapia za pomoci LED masky stimuluje fibroblasty, ktoré produkujú kolagén a spomaľuje produkciu enzýmov, ktoré kolagén ničia. LED svetlá navyše podporujú produkciu buniek, vďaka čomu sa pokožka regeneruje rýchlejšie a získava svieži nádych.“

Na prvý pohľad strašidelné masky sú v skutočnosti pohodlné a neinvazívne.

Kozmetika z NASA

LED svetlá využívala agentúra NASA v 90. rokoch na podporu rastu rastlín na svojich kozmických lodiach. Vedci však odpozorovali i ďalší účinok LED svetiel na polube lodí. Keď červené LED svetlá svietili na astronautov, ich rany sa hojili rýchlejšie. Po nasledujúcich výskumoch sa ukázalo, že bunky vystavené LED svetlu sa hoja o 150 až 200 % rýchlejšie ako tie, ktoré nikdy neboli stimulované týmto druhom svetla. Výskum bol v nadchádzajúcom období nasledovaný publikáciou prelomovej správy, ktorá popisovala liečivé účinky LED svetiel. Z tohto dôvodu si čoskoro LED svetlá našli cestu do kozmetického priemyslu.

Červená je dobrá na pleť

LED vyžaruje svetelné vlny rôznych dĺžok. Najdlhšie (650 – 730 nanometrov) sú červenej farby a keďže majú regeneračné vlastnosti, začali sa používťa na omladzovanie pokožky. Londýnska kozmetička Kate Kerr používa masku na svojich zákazníčkach niekoľkokrát za týždeň. Tvrdí, že všetky ženy masky zbožňujú, pretože neiritujú pokožku ako niektoré iné kozmetické zákroky, vrátane chemických peelingov. Každé ošetrenie maskou navyše pleti zabezpečí istý typ dočasného liftingu, čo je pravdepodobne dôvod, pre ktorý sa na ňu obracia i množstvo celebrít.

LED masky už zachránili mnohé ženy od botoxovej injekcie.

Neinvazívna alternatíva

Hoci LED masky sú relatívne ťažké, priestor na oči, nos a ústa ošetrenie spríjemňuje a uľahčuje. LED svetlo navyše nevyžaruje teplo, takže sa nemusíte báť nepríjemného pocitu prehrievania ani iritácie očí. Ak chce však zákazníčka skutočne spozorovať markantné výsledky, Kate odporúča absolvovať 6 – 8 ošetrení LED maskou. Pozorovateľný výsledok naozaj poteší každého zákazníka a predstavuje akceptovateľnú alternatívu botoxových injekcií, ku ktorým sa mnoho ľudí nespokojných s vplyvom starnutia na svoju pleť časom uchyľuje.

Domáca prírodná kozmetika je lacnou a kvalitnou alternatívou ponuky kozmetických salónov.

Tip Vitariána

Ak pre vás LED masky predstavujú rovnako neakceptovateľné ošetrovanie vrások ako botox, skúste sa obrátiť na výrobu kvalitnej domácej kozmetiky. O tom, prečo vrásky vôbec nemusíme mať a ako si namiešať vlastné domáce sérum s omladzujúcim účinkom vám povie špecialistka na domácu kozmetiku Zuzana Hubová.

Súvisiace články

Výrobcovia

© 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency