Samura

Nože Samura

Vždy sa snažíme nadchnúť a inšpirovať

Samura - symbióza japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivosti

O spoločnosti Samura

Kto sme

  1. Nože milujeme viac než čokoľvek iné na svete, sme nimi doslova posadnutí.

  2. Vieme všetko o kove, oceli, technikách, brúsení a leštení. Rozumieme kvalite a štýlu.

  3. Sme plne oddaní obchodu s nožmi a naším cieľom je prekonať všetky ostatné a byť najlepší vo svojom odbore.

  4. Sme perfekcionisti posadnutí každým detailom.

  5. Sme SAMURA – tím profesionálov, ktorí vytvárajú jedinečne navrhnuté špičkové nože.


    Čo robíme

    Naše nože sú našou filozofiou. Máme vlastnú predstavu o tom, ako by mal vyzerať ideálny nôž - tenko kovaná čepeľ, vyrobený z tvrdej ocele, so správnou geometriou, nízkou hmotnosťou a presnou kvalitou v každom detaile. Akonáhle si jeden vyberiete, okamžite pochopíte, prečo nože Samura krájajú lepšie a prečo sú pohodlnejšie.

    Dokonalá rovnováha, neuveriteľná ostrosť. Na naše nože sme veľmi hrdí, do každého z nich sme investovali všetko čo máme, vrátane našich duší. Od pôvodnej skice k 3D modelu, od 3D modelu k prototypu, od prototypu k sériovému modelu, robíme všetko sami, bez akéhokoľvek outsourcingu.

    90% nášho výrobného procesu je ručná práca. Úplne všetky nože Samura sú brúsené ručne na brúskach. Našim hlavným výrobným princípom je absolútna precíznosť vo všetkom. Pokiaľ si kúpite nôž Samura, získate maximálny rezný výkon.

    História spoločnosti

    Naša cesta bola zahájená v roku 2003 . Prvé produktové rady sme vytvorili v spolupráci s japonskými spoločnosťami MAC a Mcusta. Japonská filozofia a tradície sú obsiahnuté hlboko v našej DNA. Sme si úplne istí, že japonské nože krájajú lepšie ako európske nože. Japonské nože zostávajú dlhšie nabrúsené teda ostré, a dlhšie si tiež udržia kvalitné ostrie.


    Avšak japonské nože majú aj svoje slabosti. Autentické japonské nože sú príliš krehké a až príliš tvrdé. Vyžadujú osobitnú starostlivosť a môžu byť ľahko poškodené, dokonca aj zasiahnutím malej kosti. Mnoho japonských nožov je vyrobených z vysoko uhlíkovej ocele, ktorá rýchlo hrdzavie. Rozhodli sme sa odstrániť tieto nedostatky a ponechať si iba to hlavné – japonský rezný výkon.

    Štyri roky sme experimentovali a vytvorili sme nože Samura – symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivosti.

    Nože Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom.

    Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov. To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch.

    Pre rukoväť používame najlepšie moderné materiály:

    • Micarta, G10,
    • stabilizované drevo
    • plast s jemným povrchom
    • Kratón a kompozity

    V roku 2008 sme uviedli na trh prvý rad keramických nožov. Samura vyrába nože vo výrobných závodoch v štyroch krajinách od roku 2010. V súčasnej dobe ponúkame množstvo produktových radov nožov a široké portfólio kuchynských doplnkov. Každý rok vytvárame najmenej tri nové produktové rady nožov.


    Samura v číslach

    • 2003 - rok založenia
    • 170+ exportných krajín
    • 15 krajín s našimi lokálnymi predajcami
    • 20+ -produktových radov uvedených na trh

    Neustále premýšľame o spôsoboch, ako naše nože vylepšiť, často ale narážame na hranice možnej kvality. Postupom času však prichádzajú na svet nové technológie a modernejšie materiály. Aj preto sa nachádzame v nekonečnom vývojovom procese, aby sme prekonali sami seba a priniesli našim zákazníkom tie najlepšie produkty.

    Kreativita a túžba po neustálom zlepšovaní sú najzákladnejšie hodnoty našej spoločnosti. Používame drahú japonskú opakovane kovanú oceľ, aby sme dosiahli dokonalú geometriu čepele. Potom ostrie nožov ručne brúsime na brúskachVeľkú časť nášho času trávime rozvíjaním a zdokonaľovaním našich schopností, aby sme boli stále o niečo lepší. Ak očakávate najlepšiu kvalitu, sme na rovnakej lodi.

    V kategórii aktuálne zobrazujeme 12 produktov

    NOVÉ

    Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára 2 (SM-0230)

    Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára 2 (SM-0230)

    123,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Profesionálna sada japonských kuchynských nožov zahŕňa najobľúbenejšie typy nožov profesionálnej a domácej kuchyne - nôž na zeleninu a ovocie, univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž, ktoré sú vyrobené z prvotriednej jednovrstvovej ocele AUS 8 . Táto sada nožov je nutnosťou pre každú kuchyňu a bude ideálna ako na súkromné ​​použitie, tak aj ako užitočný darček.             Odporúčame ručné umývanie.Rozdiel medzi sadami Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára (balené v puzdre) a Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára 2 (balené v kartóne) je iba v balení.Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára obsahuje:Samura MO-V Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka:     21,7 cmDĺžka čepele:       9 cmHmotnosť:            85 gSamura Univerzálny nôžCelková dĺžka:     25,1 cmDĺžka čepele:      13 cmHmotnosť:           88  g Samura  Šéfkuchársky nôžCelková dĺžka:     34,5 cmDĺžka čepele:      20 cmHmotnosť:           221 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára (SM-0220)

    Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára (SM-0220)

    146,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Cena za celú sadu kuchynských nožov je spravidla oveľa nižšia ako pri nákupe každého noža zvlášť. Táto z ákladná sada pre šéfkuchára MO-V nie je výnimkou. Zakúpenie takej sady v krásnom darčekovom balení poskytne každému šéfkuchárovi minimum potrebných kuchynských nožov. Táto sada tradične zahŕňa najaktuálnejšie a najobľúbenejšie nože pri varení - nôž na ovocie a zeleninu , univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž . Tieto nože sú vhodné pre prácu s takmer všetkými typmi potravín. Olúpte zeleninu, odstráňte povrchové vady a jadrovníky. Nakrájajte univerzálnym nožom ingrediencie do šalátu, pripravte si sendvič alebo nakrájajte suroviny do polievky. Európsky šéfkuchársky nôž vám umožní ukrojiť rybie hlavy alebo nakrájať mäso, nakrájať kapustu, nasekať zeleninu na šalát alebo rozkrojiť tortu. Séria Mo-V je vyrobená z ocele AUS-8. Každý, kto vlastní tento nôž sa stáva hrdým majiteľom. Vynikajúce naostrenie robí varenie potešením. Táto múdra sada sa z praktického darčeka okamžite zmení na veľkolepé prekvapenie.            Odporúčame ručné umývanie.Samura MO-V Základná sada pre šéfkuchára obsahuje:Samura MO-V Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka:     21,7 cmDĺžka čepele:       9 cmHmotnosť:            85 gSamura Univerzálny nôžCelková dĺžka:     25,1 cmDĺžka čepele:      13 cmHmotnosť:           88  g Samura  Šéfkuchársky nôžCelková dĺžka:     34,5 cmDĺžka čepele:      20 cmHmotnosť:           221 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura MO-V Univerzálny nôž 15 cm (SM-0023)

    Samura MO-V Univerzálny nôž 15 cm (SM-0023)

    35,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Tento profesionálny japonský kuchynský nôž je právom označovaný za univerzálny, pretože je prakticky jeden z najvšestrannejších nožov vôbec . Pokiaľ v kuchyni nemáte žiadne vysoko špecializované typy nožov, tento nôž ich hravo zastúpi. Používa sa na krájanie a čistenie zeleniny a ovocia , prípravu duseného mäsa alebo šalátov a na spracovanie mäsa . Je pravda, že pre prácu s univerzálnym nožom je lepšie spracovávať potraviny postupne po menších kúskoch (porciách): tak bude môcť maximalizovať svoje výhody. Čepeľ tohto noža z jednovrstvovej nehrdzavejúcej ocele hladko prechádza do masívnej rukoväte. Najvhodnejšie riešenie pre profesionálnu prácu. Rukoväť je vyrobená z odolného laminátu a na jej konci je kovová zátka.    Odporúčame ručné umývanie.Celková dĺžka:     27 cmDĺžka čepele:     15 cmHmotnosť:            99 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura MO-V Šéfkuchársky nôž 20 cm (SM-0085)

    Samura MO-V Šéfkuchársky nôž 20 cm (SM-0085)

    50,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Veľký kuchynský nôž - Šéfkuchársky európsky nôž - je nevyhnutným a kľúčovým prvkom v každej kuchyni. Tento multifunkčný nôž s dlhou a širokou čepeľou a čiernou nepriľnavou ochrannou vrstvou zaisťuje optimálny výkon pri práci, pričom jeho geometria je navrhnutá pre tri typy kuchynskej práce: krájanie, sekanie a drvenie . Čepeľ profesionálneho noža MO-V z jednovrstvovej ocele preniká rukoväťou po celej jej dĺžke, tým je zaistená spoľahlivosť a pevnosť tohto noža. Prítomnosť podpery zabraňuje prenikaniu baktérií a iných mikroorganizmov do otvorov a zaisťuje potrebnú hygienu pracovných nástrojov. Nielen z tohto dôvodu je produktový rad MO-V odporúčaný na profesionálne účely v HoReCa.    Odporúčame ručné umývanie.Samura MO-V Šéfkuchársky nôž 20 cm (SM-0085)    Celková dĺžka:     34,5 cmDĺžka čepele:     20 cmHmotnosť:            221 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura MO-V Nôž na chlieb 23 cm (SM-0055)

    Samura MO-V Nôž na chlieb 23 cm (SM-0055)

    54,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Hľadáte naozaj kvalitný nôž na chleba a pečivo ? Tento nôž ponúka prvotriednu a veľmi vysokú kvalitu (ako napokon všetky nože Samura). Jeho vlnité ostrie sa skladá z mnohých malých, ale veľmi ostrých zubov. Ľahko s ním rozrežete potraviny s tvrdou a chrumkavou kôrkou a rovnako tak napríklad krehké a vláčne muffiny . A to bez toho, aby potraviny rozdrobil. Čepeľ tohto profesionálneho noža je veľmi dlhá, takže sa hodí aj pre veľké potraviny. A môže to byť nielen pečivo (napríklad veľká torta), ale aj pôsobivý melón alebo skromnejší grapefruit.    Odporúčame ručné umývanie.Samura MO-V Nôž na chlieb 23 cm (SM-0055)Celková dĺžka:     37 cmDĺžka čepele:     23 cmHmotnosť:            221 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura DAMASCUS Sada 3 nožov (SD-0220)

    Samura DAMASCUS Sada 3 nožov (SD-0220)

    288,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Táto najrozšírenejšia a najobľúbenejšia sada kuchynských nožov obsahuje 3 najpopulárnejšie nože - nôž na ovocie a zeleninu, univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž. Kolekcia týchto nástrojov je charakterizovaná mimoriadnou silou a ostrosťou vlastnou tomuto materiálu a umožňuje pokryť celé spektrum techník používaných pri varení. Súprava nožov Damascus s textúrou na čepeli, umiestnených do nádherného darčekového obalu bude skvelým a užitočným darčekom pre každú významnú udalosť!             Odporúčame ručné umývanie.Samura DAMASCUS Sada 3 nožov obsahuje:Samura DAMASCUS Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka:     21 cmDĺžka čepele:       9 cmHmotnosť:            92 gSamura DAMASCUS Univerzálny nôžCelková dĺžka:     24,5 cmDĺžka čepele:      12,5 cmHmotnosť:           100  g Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôžCelková dĺžka:     33,7 cmDĺžka čepele:      20 cmHmotnosť:           238gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura DAMASCUS 67 Štartovacia sada šéfkuchára 2 (SD67-0220M)

    Samura DAMASCUS 67 Štartovacia sada šéfkuchára 2 (SD67-0220M)

    192,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Táto najrozšírenejšia a najobľúbenejšia sada kuchynských nožov obsahuje 3 najpopulárnejšie nože - nôž na ovocie a zeleninu, univerzálny nôž a európsky šéfkuchársky nôž. Kolekcia týchto nástrojov je charakterizovaná mimoriadnou silou a ostrosťou vlastnou tomuto materiálu a umožňuje pokryť celé spektrum techník používaných pri varení. Súprava nožov Damascus s textúrou na čepeli, umiestnených do nádherného darčekového obalu bude skvelým a užitočným darčekom pre každú významnú udalosť!             Odporúčame ručné umývanie.Samura DAMASCUS 67 Sada 3 nožov obsahuje:Samura DAMASCUS 67 Nôž na ovocie a zeleninuCelková dĺžka:     21 cmDĺžka čepele:       9,8 cmHmotnosť:            83 gSamura DAMASCUS 67  Univerzálny nôžCelková dĺžka:     26,5 cmDĺžka čepele:      15 cmHmotnosť:           105  g Samura DAMASCUS 67 Šéfkuchársky nôžCelková dĺžka:     33 cmDĺžka čepele:      20,8 cmHmotnosť:           195 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozityAko vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž . Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov. Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces.5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti.Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo.Video: Kvalitné kuchynské nože SamuraVideo: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura DAMASCUS Nôž Santoku 15 cm (SD-0092)

    Samura DAMASCUS Nôž Santoku 15 cm (SD-0092)

    115,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Tento malý nôž Santoku vyrobený z damaškovej ocele je jeden z najpopulárnejších a najviac multifunkčných kuchynských nožov. Jeho krátka čepeľ s dĺžkou 15 cm má hrúbku oveľa väčšiu ako je rukoväť, čo dáva kuchárovi absolútnu voľnosť pri manipulácii. S týmto nožom rýchlo nasekáte zeleninu na šalát alebo ľahko nakrájate šľachy - je ideálny pre zeleninu a mäsové výrobky.           Odporúčame ručné umývanie.Parametre produktu  Samura DAMASCUS Nôž Santoku 15 cm (SD-0092)Celková dĺžka:    27 cmDĺžka čepele:    15 cmHmotnosť:   203 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    SAMURA - DAMASCUS 67 Nôž Santoku 17,5 cm (SD67-0094M)

    SAMURA - DAMASCUS 67 Nôž Santoku 17,5 cm (SD67-0094M)

    96,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Tento malý nôž Santoku vyrobený z damaškovej ocele je jeden z najpopulárnejších a najviac multifunkčných kuchynských nožov. Jeho krátka čepeľ s dĺžkou 15 cm má hrúbku oveľa väčšiu ako je rukoväť, čo dáva kuchárovi absolútnu voľnosť pri manipulácii. S týmto nožom rýchlo nasekáte zeleninu na šalát alebo ľahko nakrájate šľachy - je ideálny pre zeleninu a mäsové výrobky.           Odporúčame ručné umývanie.Parametre produktu  Samura DAMASCUS 67 Nôž Santoku 17,5 cm (SD67-0094M)Celková dĺžka:    30 cmDĺžka čepele:    17,5 cmHmotnosť:   185 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura DAMASCUS Nôž na paradajky 12 cm (SD-0071)

    Samura DAMASCUS Nôž na paradajky 12 cm (SD-0071)

    115,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Kuchynský nôž na paradajky je vysoko špecializovaný nôž. Jeho hlavnými rysmi je vrúbkované (rezné) ostrie a relatívne malá čepeľ. Práve táto geometria je optimálna pre jemné a starostlivé krájanie šťavnatej zeleniny a ovocia. Zúbky na čepeli pomáhajú ľahko prekonať odpor pevnej šupky a súčasne nevyvíjajú deštruktívny tlak na mäkké vnútro. Nôž na paradajky možno použiť aj na iné potraviny, skvele sa hodí na krájanie všetkých potravín s pevnou šupkou a mäkkým vnútrom . Ostrie sa čase netupí, preto ho nie je potrebné dodatočne ostriť.         Odporúčame ručné umývanie.Samura DAMASCUS Nôž na paradajky 12 cm (SD-0071)Celková dĺžka:    24,3 cmDĺžka čepele:    12 cmHmotnosť:   223 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)

    Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)

    129,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Šéfkuchársky nôž vyrobený z vysoko odolnej damaškovej ocele je nevyhnutným doplnkom v každej kuchyni. S týmto nožom zvládnete kosiť kapustu, krájať zeleninu, mäso alebo ryby za oveľa kratšiu dobu as oveľa väčším komfortom.Vďaka širokej čepeli a dlhému ostrie, ktoré sa zužuje pri špičke noža, je tento šéfkuchársky nôž ideálny pre krájanie veľkého množstva potravín, a to bez námahy - ako by nôž bol nezávislý Tvrdosť ocele 61 HRC umožňuje manipuláciu aj s naozaj tvrdými potravinami, s kovové operadlo na rukoväte tohto noža, bránia aby ruky kuchára prišli do kontaktu s potravinami.        Odporúčame ručné umývanie.Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)    Celková dĺžka:     33,7 cmDĺžka čepele:     20 cmHmotnosť:            238 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    NOVÉ

    Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)

    Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)

    129,00 €

    Nože Samura predstavujú symbiózu japonskej nožiarskej tradície a európskej spoľahlivostiNože značky Samura sú vyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele , kalené na 58 - 61 HRC. Čepele majú japonský tvar a jemné zúženie zo špičky, vďaka čomu disponujú fantastickým rezným výkonom. Nože Samura sú naostrené v uhle 17 stupňov . To je viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch. Na rukoväť používame najlepšie moderné materiály: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity. Viac o histórii značky Samura.Šéfkuchársky nôž vyrobený z vysoko odolnej damaškovej ocele je nevyhnutným doplnkom v každej kuchyni. S týmto nožom zvládnete kosiť kapustu, krájať zeleninu, mäso alebo ryby za oveľa kratšiu dobu as oveľa väčším komfortom.Vďaka širokej čepeli a dlhému ostrie, ktoré sa zužuje pri špičke noža, je tento šéfkuchársky nôž ideálny pre krájanie veľkého množstva potravín, a to bez námahy - ako by nôž bol nezávislý Tvrdosť ocele 61 HRC umožňuje manipuláciu aj s naozaj tvrdými potravinami, s kovové operadlo na rukoväte tohto noža, bránia aby ruky kuchára prišli do kontaktu s potravinami.        Odporúčame ručné umývanie.Samura DAMASCUS Šéfkuchársky nôž 20 cm (SD-0085)    Celková dĺžka:     33,7 cmDĺžka čepele:     20 cmHmotnosť:            238 gPrednosti nožov Samuravyrobené z najlepšej japonskej a švédskej ocele, kalené na 58 - 61 HRCfantastický rezný výkon vďaka japonskému tvaru čepele a jemnému zúženiu zo špičkynaostrenie v uhle 17 stupňov (t.j. viac ako pri japonských nožoch, ale menej ako pri európskych nožoch)rukoväte vyrobené z najlepších moderných materiálov: Micarta, G10, stabilizované drevo, plast s jemným povrchom, kratón a kompozity Ako vybrať ten správny nôž?Ak si chcete uľahčiť výber a pochopiť, aké nože budete skutočne potrebovať, mali by ste sa zoznámiť s  hlavnými typmi nožov  a ich využitím. Viac k tejto téme sme pre vás zhrnuli v článku ako vybrať správny nôž .  Japonský kuchynský nôž - priamy potomok samurajského mečaJaponské nože sú dokonalým spojením legendárnych tradícií minulosti a špičkových technológií budúcnosti. Viacej o vlastnostiach japonských nožov.  Starostlivosť o kuchynské nožeSprávna starostlivosť o kuchynské nože je celá veda, jednoduchá, ale veľmi dôležitá. Dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel môžete výrazne predĺžiť životnosť dobrého noža a pretvoriť vaše rutinné varenie na jednoduchý a fascinujúci proces. 5 zásad správnej starostlivosti o nože.Brúsenie a leštenie nožov - Účel a dôležitosťVlastnosti kvalitného kuchynského noža, značne závisia na stupni jeho konečného brúsenia a leštenia v poslednej fáze výroby . Týmto procesom je ovplyvnená nielen schopnosť noža udržať ostrosť po dlhšiu dobu, ale aj samotný výkon – maximálne výsledky s minimálnym úsilím. Navyše tiež odráža krásu a dokonalosť vzhľadu noža a poskytuje dodatočnú ochranu proti korózii. Kvalita a prísne dodržiavanie obrábacích techník nám poskytuje odpoveď na otázku, prečo sú niektoré nože lepšie, pokiaľ porovnávame ich reznú kapacitu a zachovanie ostrosti. Dôležitosť brúsenia a leštenia nožov.Ako na brúsenie nožov ľahko a rýchlo. Video: Kvalitné kuchynské nože Samura Video: Kvalitné kuchynské nože Samura

    Kúpiť

    Výrobcovia

    © 2013 - 2024 Vitarian spol. s r. o.
    Powered by MIBRON  |  Created by Faustagency